Camouflagetherapie

Hoe werkt de camouflagetherapie?

Camouflagetherapie wordt ingezet om tijdelijk huidverkleuringen te camoufleren. Ook bij roodheid, acne en pigmentvlekken kan deze techniek worden toegepast. De behandeling is gericht op het minder zichtbaar maken van deze huidproblemen. Er wordt samen met u gezocht naar een passende camouflagetint die aansluit bij uw huidskleur. De huidtherapeut geeft uitleg over het product en laat zien hoe u de camouflage zelf op kunt brengen. Het camouflageproduct kunt u vervolgens thuis aanbrengen naar behoefte, bijvoorbeeld iedere dag of alleen als u naar een feestje gaat. Het is belangrijk om ’s avonds het camouflageproduct weer te verwijderen met een geschikte reiniging. Hoewel de camouflageproducten kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen bevatten voor de huid, is het geen vervanging van huidverzorgingsproducten. De huidtherapeut kan u huidverzorging adviseren die gezicht is voor uw huidtype.

Veel huidverkleuringen zijn ook te vervagen of zelfs definitief te verwijderen door middel van verschillende behandeltechnieken. Hieronder staan deze behandelmogelijkheden. Als u hier op klikt, wordt u doorgestuurd naar een pagina met meer informatie over deze behandeling. U kunt de huidverkleuringen ook camoufleren totdat andere behandeltechnieken de huidverkleuringen hebben verwijderd.

Resultaat van de behandeling

Na het aanbrengen van het camouflageproduct, zal de huid er egaler uitzien en de huidverkleuringen zullen nagenoeg niet meer opvallen. De onzekere gevoelens over uw huid zullen verminderen en in sommige gevallen volledig verdwijnen.

Soorten camouflageproducten

Bij Vievermans Huidkliniek werken we met 2 soorten merken met camouflageproducten: Lycogel en Colorescience.

Lycogel
Lycogel is een camouflageproduct die beter dekt dan een normale foundation, terwijl de poriën niet verstopt raken. Je huid kan nog steeds ademen door het product heen. Bovendien bevat Lycogel kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor dit camouflageproduct ook geschikt is om direct na een huidtherapeutische behandeling aan te brengen. Tot slot bevat Lycogel SPF 30, waardoor u ook meteen beschermt bent tegen UV-straling.

Colorescience
Colorescience is niet meer en niets minder dan alleen maar zuivere mineralen. Dit productmerk vervaagt het onderscheid tussen make-up en huidverzorging, laat de huid direct stralen en beschermt deze voor later. Alle Colorescience producten zijn vrij van: talk, kleurstoffen, synthetische parfum, minerale oliën, alcohol met uitdrogende werking en agressieve chemische ingrediënten. Dit merk heeft een groot assortiment van foundations, goed dekkende poeders, primers en plaatselijke camouflage, waaronder concealer. Alle producten bevatten tevens een UVA en UVB bescherming en zijn 80 minuten waterbestendig.

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

In veel gevallen kan camouflagetherapie en het bijbehorende camouflageproduct vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Camouflagetherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en u krijgt hiervoor eenmalig of jaarlijks een vergoeding. De huidtherapeut kan voor u nakijken of u in aanmerking komt voor een vergoeding