Acnetherapie d.m.v. dieptereiniging

Hoe werkt de behandeling?

Acne komt veelal tot uiting in de puberteit en voor velen kan dit zorgen voor een onzeker gevoel. Verschillende behandelingen zijn mogelijk om de acne te verminderen en onder controle te krijgen, waaronder een dieptereiniging. Bij een dieptereiniging worden alle aanwezige puistjes, mee-eters en andere aanwezige talgophopingen verwijderd. Hierdoor voelt de huid gladder aan en de huid ziet er ook meteen egaler uit. De behandeling is daarmee ook een uitkomst voor mensen die vaak zelf aan de puistjes gaan krabben en pulken, omdat de puistjes veel minder zichtbaar worden. De dieptereiniging zorgt er tevens voor dat ontstekingen afnemen en eventuele verdere huidschade wordt voorkomen. Acne heeft namelijk de neiging om littekens te vormen als het niet tijdig behandeld wordt. De dieptereiniging kan worden toegepast in het gezicht en de hals, op de rug en de schouders.

Hoe ziet de behandeling eruit?

U neemt plaats in de stoel en de huidtherapeut start met het reinigen van de huid. Vervolgens wordt er gestart met het de dieptereiniging, ook wel het ledigen van onzuiverheden genoemd. Soms wordt hierbij een naaldje gebruikt om een opening te creëren, zodat het talg makkelijker naar buiten kan komen. Tijdens het ledigen zal de omliggende huid zo min mogelijk beschadigd worden. De behandeling kan op sommige plekken wat gevoelig zijn, maar dit is erg verschillend per persoon.

Na de huid zal de behandeling er vaak wat roder uitzien en soms zijn er wat bloedpuntjes zichtbaar. Binnen enkele dagen trekt dit bij en ziet de huid er egaler uit. Er kunnen eventueel korstjes ontstaan op plekken waar grote ontstekingen zaten. Het is belangrijk om hier vanaf te blijven, zodat het genezingsproces niet negatief beïnvloed wordt.

De dieptereiniging wordt ook vaak gecombineerd met andere behandelingen, zoals met chemische peelings of met behandelingen die eventuele acne-littekens aanpakken. De huidtherapeut zal dit met u bespreken en samen met u een persoonlijk behandelplan maken. Ook zullen er thuisadviezen worden gegeven en thuisproducten worden geadviseerd om de acne grondig aan te pakken en onder controle te krijgen.

Resultaat van de behandeling

Vaak ziet de huid enkele dagen na de behandeling er al egaler uit, maar er zijn meerdere behandelingen nodig om de acne onder controle te krijgen. Het resultaat is daarbij afhankelijk van de ernst van de acne, hormoonschommelingen, thuisverzorging en uw levensstijl. Soms kan het wat langer duren voordat er zichtbaar resultaat wordt behaald. Het aantal verwachte behandelingen en de frequentie van de behandelingen zal met u worden besproken tijdens het intakegesprek. In de beginfase zal er iedere week tot iedere 4 weken behandeld worden. Naarmate de behandeling vordert, kan er een langere tijd tussen de behandelingen zitten. Als de acne niet meer actief is, wordt een onderhoudsbehandeling aangeraden elke 6 tot 12 weken. Een dieptereiniging in combinatie met een chemische peeling zorgt vaak voor een sneller resultaat, maar u kunt hierbij ook meer ‘bijwerkingen’ ervaren. Bovendien kan een chemische peeling niet altijd worden uitgevoerd, bijvoorbeeld in de zomerperiode of bij de aanwezigheid van krabplekjes.

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

In veel gevallen kan acnetherapie in het gezicht, al dan niet in combinatie met andere behandelingen, vergoed worden door de zorgverzekeraar. Acnetherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en u krijgt hiervoor eenmalig of jaarlijks een vergoeding. De huidtherapeut kan voor u nakijken of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Maskne behandeling

Door het dragen van mondkapjes krijgen veel mensen last van een onrustige of acne huid onder het mondkapje. Door een behandeling en verzorging met de juiste producten kunnen we die onrustige huid weer onder controle krijgen. Neem contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn of welke producten we voor uw huid adviseren.