Chemische peeling

Hoe werkt de behandeling?

Bij een chemische peeling wordt de huid met een vloeistof deels verwijderd. Dit veroorzaakt een extreem versnelde vorm van huidvernieuwing, waardoor verschillende indicaties kunnen worden aangepakt. Er wordt in de praktijk gebruik gemaakt van 2 soorten peelings:

  • Oppervlakkige peelings. Deze worden ingezet bij geringe zonbeschadiging en fijne rimpels. Ook pigmentatie, wijde poriën, acne en niet al te diepe acne-littekens kunnen hiermee behandeld worden. Voor een gewenst resultaat zijn er vaak meerdere behandelingen nodig.
  • Middeldiepe peelings. Deze worden toegepast voor de verbetering van de sterk zonbeschadigde huid met diepe rimpels en groeven of voor het minder zichtbaar maken van grote acne-littekens. De middel-diepe peelings zijn krachtiger dan de oppervlakkige peelings en diepen dieper door in de huid.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Tijdens het intakegesprek wordt alle informatie besproken en aan u uitgelegd. Het is belangrijk om minimaal 4 weken vóór en 4 weken na de behandeling het behandeld gebied zo min mogelijk bloot te stellen aan zonlicht of een zonnebank. Het dagelijks smeren van minimaal factor 30 is hierbij tevens aan te raden. Als de huid zongebruind is, kan er helaas niet behandeld worden. Er wordt ook gevraagd naar uw medicijngebruik, omdat sommige medicijnen uw huid gevoeliger maken.

U neemt plaats in de stoel en de huid wordt gereinigd met een geschikte reiniger. Indien u acne heeft, kan er voorafgaand aan de chemische peeling een dieptereiniging worden uitgevoerd. De huid word gedesinfecteerd met een huidalcohol. De vloeistof voor de peeling wordt gelijkmatig aangebracht op de huid. U kunt hierbij een jeukend, warm en/of brandend gevoel ervaren. U krijgt tijdens de behandeling een elektrisch waaiertje, waardoor de behandeling aangenamer wordt. De inwerktijd variëert en is afhankelijk van de aandoening, de reactie van de huid en het gebruikte middel voor de peeling, zoals bijvoorbeeld glycolzuur of trichloorazijnzuur. Na de behandeling zal de huid er wat roder uitzien, trekkerig aanvoelen en de huid kan nog een beetje brandend/prikkelend aanvoelen. Ongeveer 2 dagen na de chemische peeling zal de huid af gaan schilferen. Afhankelijk van het gebruikte middel voor de peeling, kan dit variëren van lichte schilfers tot echte velletjes en soms wat kleine korstjes. Het is belangrijk om hier vanaf te blijven om het genezingsproces niet negatief te beïnvloeden. De schilfers/velletjes kunnen 3 tot 7 dagen aanhouden.

Resultaat van de behandeling

Na één behandeling ziet u al meteen resultaat. De huid is egaler en stralender en kleine oneffenheden vallen minder op. Voor het beste resultaat adviseren we de peelings in een kuur te volgen van gemiddeld 5 behandelingen met een interval van 2 tot 4 weken. Afhankelijk van het huidprobleem kunnen er meer of minder behandelingen nodig zijn voor het gewenste resultaat. Tevens worden producten voor thuisgebruik aangeraden voor het meest optimale resultaat. Om de resultaten te behouden, is het tot slot aan te raden om de huid met enige regelmaat te laten peelen door de huidtherapeut.