Vaat IPL/Laserbehandeling

Hoe werkt de behandeling?

Een IPL of laserbehandeling voor vaatafwijkingen kunnen we inzetten om rode ontsierende vaatjes in het gezicht of op het lichaam te verminderen.De behandeling is gericht op het verminderen van de roodheid. De IPL en laser geven een lichtimpuls af in de huid. Deze lichtimpuls zorgt ervoor dat het bloedvat verhit wordt, waardoor het bloed gaat stollen. Een gestold bloedvaatje wordt door het lichaam opgeruimd. De omliggende huid blijft hierbij intact, alleen de vaatjes worden behandeld.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Tijdens het intakegesprek wordt alle informatie besproken en aan u uitgelegd. Het is belangrijk om minimaal 4 weken vóór en 4 weken na de behandeling het behandeld gebied zo min mogelijk bloot te stellen aan zonlicht of een zonnebank. Het dagelijks smeren van minimaal factor 30 is hierbij tevens aan te raden. Als de huid zongebruind is, kan er helaas niet behandeld worden. Er wordt ook gevraagd naar uw medicijngebruik, omdat sommige medicijnen uw huid gevoeliger maken.

U neemt plaats in de stoel en krijgt een brilletje op de ogen te beschermen tegen het licht. De huidtherapeut reinigt het gebied dat behandeld gaat worden en tekent indien nodig het gebied af met een huidpotlood. Eventueel wordt er een gel aangebracht, dit is afhankelijk van het soort apparatuur dat wordt gebruikt. Vervolgens worden de instellingen bepaald. De behandeling kan wat gevoelig zijn, maar over het algemeen kunnen de meeste mensen het goed verdragen. Na de behandeling mag de huid, indien nodig, gekoeld worden met een coldpack. Op die manier wordt de warmte sneller uit de huid gehaald en dit voelt vaak comfortabel aan. De huid zal er na de behandeling roder uitzien dan normaal, dit is een gewenste reactie. Dit zal binnen 1 tot 2 dagen weer minder worden.

Resultaat van de behandeling

Na één behandeling is er vaak al een goede verbetering te zien. Vaak zijn er wel meer behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Het lichaam moet het vaatje zelf op gaan ruimen. Dit duurt vaak eventjes, waardoor het resultaat pas na enkele weken zichtbaar wordt. Om deze reden kan er ook pas na 6 weken weer opnieuw een behandeling plaatsvinden. Dan is pas duidelijk zichtbaar wat de behandeling heeft gedaan.

De tarieven van deze behandeling kunt u vinden in onze prijslijst. Heeft u nog verdere vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op!