Endermologie Contourverbetering met LPG

Hoe werkt de behandeling?

Contourverbetering en het aanpakken van cellulitis wordt bij ons in de praktijk behandeld met LPG endermologie. Endermologie is een techniek waarmee de huid en het onderliggende weefsel wordt behandeld. Door het optillen en afrollen van de huid wordt de doorbloeding gestimuleerd, de afvoer van het lymfevocht verbeterd en verhard weefsel wordt zachter. LPG endermologie is een natuurlijke bindweefselmassage om effectief lichaamseigen cellen te stimuleren. Dit alles zonder bijwerkingen, pijn en risico’s. Vetverbranding wordt plaatselijk tot wel 70% verhoogd. De huid wordt verstevigd door cellen te stimuleren die zorgen voor collageen- en elastine aanmaak. Hierdoor ziet u contourverbetering, de huid wordt strakker en gladder en de cellulitis verminderd. De behandeling is geschikt voor mannen en vrouwen en voor het gezicht en het lichaam. Bovendien is de behandeling ook geschikt voor het versoepelen en egaler maken van littekens, na liposucties en het verbeteren van de vochtafvoer bij lymfoedeem en lipoedeem.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Tijdens het intakegesprek wordt alle informatie besproken en aan u uitgelegd. De huidtherapeut zal een behandelplan voor u opstellen en deze met u doornemen. Voorafgaand aan de behandeling worden foto’s gemaakt, zodat we de effectiviteit van de behandelingen kunnen meten. Bij cosmetische behandelingen draagt u een speciaal pakje dat het hele lichaam bedekt. Dit pakje zorgt ervoor dat de huid beschermd wordt en dat het apparaat beter over uw huid kan glijden. Bij therapeutische behandelingen, zoals voor littekens en lymfoedeem, draagt u niet altijd een nylon pakje. Deze behandelingen zijn intensiever en soms ook wat gevoeliger. De behandeling met LPG voelt aan als een diepe massage met daarbij soms een trillend gevoel. De instellingen kunnen per persoon worden aangepast en kunnen in de loop van de behandelperiode worden opgevoerd. Na de behandeling kan de huid wat gevoeliger zijn en er roder uitzien. In sommige gevallen kunnen er kleine, blauw plekjes ontstaan. Deze trekken gelukkig snel weer weg.

Resultaat van de behandeling

Het aantal benodigde behandelingen hangt af van de indicatie, de problematiek en uw doelen. In het begin wordt er vaak 2 keer per week behandeld, gedurende 1 tot 2 maanden. Na enkele behandelingen zult u al resultaat zien. De huid wordt strakker, steviger en egaler. In het gezicht kunt u contourverbetering zien bij de kaak en fijne lijntjes vallen minder op. Om het resultaat te behouden, wordt er aangeraden om ongeveer 1 keer per maand een onderhoudsbehandeling te doen. Het meest optimale resultaat kan worden bereikt als u de LPG behandelingen combineert met veel water drinken, gezond eten en sporten. De huidtherapeut kan samen met u een persoonlijk behandelplan opstellen en zal dit ook verder met u bespreken.

LPG na liposuctie

LPG Endermologie is een effectieve en doeltreffende methode om plaatselijk in te zetten na een liposuctie behandeling. Liposuctie is een behandeling is om grotere, plaatselijke vetophopingen permanent te verwijderen. Na een liposuctie kan het voorkomen dat het huidoppervlak onregelmatig oogt, tijdelijk gevoelloos is, vocht zich ophoopt of dat het behandelde gebied doof aanvoelt. LPG Endermologie kan een uitkomst bieden bij mensen die deze verschijnselen ervaren. 

Het meeste resultaat wordt bereikt als de LPG Endermologie behandeling 2-3 weken na de liposuctiebehandeling wordt gestart met minimaal 1 sessie per week. Eventuele complicaties na een liposuctie kunnen veelal worden verminderd en wordt ook het genezingsproces wordt bevorderd, doordat vocht afgevoerd wordt en de huid wordt verstevigd.

Voorbehandeling voor een liposuctie behandeling is minimaal even belangrijk.

Door voorbehandelen wordt de bloedcirculatie (x4) en de lymfeafvoer (x3) gestimuleerd. Hierdoor wordt het herstel aanzienlijk beter, zichtbaar maar zeker ook voelbaar. Pijn zal beperkt worden en sneller afnemen en bloeduitstortingen zijn minder en zijn van kortere duur. De huid is in betere conditie en kan beter meerekken met het volume verlies. Tot slot is het vetweefsel gemobiliseerd en hierdoor kan het vetweefsel egaler en gemakkelijker door de chirurg verwijderd worden.

Voorbehandeling start je 1-4 weken voor de operatie op de zone’s die geopereerd zullen worden. 2-3 keer per week. 3-8 behandelingen is aangeraden.