Anti- aging behandeling

Hoe werkt de behandeling?

Naarmate we ouder worden, kan zichtbare huidveroudering helaas niet uitblijven. Rond het 25e levensjaar nemen verschillende cellen af in grootte en aantal en hierdoor worden er ook minder nieuwe cellen aangemaakt. Hierdoor kan de huid zich steeds minder goed herstellen, met als resultaat een dunnere, drogere huid met zichtbare rimpels. Door afname van collageen en elastine, wordt de huid slapper en minder stevig. De huid heeft tevens moeite met het vasthouden van vocht, waardoor rimpels nog meer op gaan vallen.

Anti-aging behandelingen zijn gericht op het vertragen van het huidverouderingsproces. Tevens kunnen de behandelingen bijdragen aan een optimale huidconditie, waardoor de huid er jeugdiger en stralender uit ziet. Afhankelijk van uw hulpvraag wordt er bepaald welke behandeling(en) er worden ingezet voor een realistisch, maar optimaal resultaat. Behandelingen die vaak worden ingezet voor huidveroudering zijn: fractional laser ResurfX, contourverbetering LPG, microneedling en de thuisproducten ZO Skin Health. Ook de aanwezigheid van vaatjes en pigment in het gezicht kan de huid er ouder uit laten zien. Deze kunnen effectief verminderd worden met behulp van een vaatlaser of pigmentlaser.

Resultaat van de behandeling

De verschillende behandelingen zorgen ervoor dat fijne lijntjes vervagen, rimpels minder opvallen, de huid stralender eruit ziet en de structuur van de huid verbeterd. Kleine verbeteringen worden zichtbaar binnen 2 weken, maar het eindresultaat wordt pas na enkele maanden zichtbaar. Collageenopbouw is namelijk een proces dat tijd nodig heeft. Om diezelfde reden zijn er meerdere behandelingen nodig om een gewenst resultaat te behalen. Als het gewenste resultaat is bereikt, zijn er vaak onderhoudsbehandelingen nodig om het resultaat te behouden. Het huidverouderingsproces kan immers niet worden stopgezet.