Huidveroudering

Hoe ontstaat huidveroudering?

Naarmate we ouder worden, kan zichtbare huidveroudering helaas niet uitblijven. Rond het 25e levensjaar nemen verschillende cellen af in grootte en aantal en hierdoor worden er ook minder nieuwe cellen aangemaakt. Hierdoor kan de huid zich steeds minder goed herstellen, met als resultaat een dunnere, drogere huid met zichtbare rimpels. Door afname van collageen en elastine, wordt de huid slapper en minder stevig. De huid heeft tevens moeite met het vasthouden van vocht, waardoor rimpels nog meer op gaan vallen.

Huidveroudering heeft niet alleen te maken met factoren die van binnenuit komen. Er zijn ook verschillende factoren van buitenaf die bijdragen aan huidveroudering. Blootstelling aan de zon is hierbij de belangrijkste factor. Met name de UVA-straling dringt diep door in de huid en zorgt voor vermindering van elasticiteit en collageenaanmaak. Ook kunnen alcohol drinken, roken en ongezond eten zijn factoren die meespelen bij huidveroudering.

Behandeling van huidveroudering

De behandeling is gericht op het vertragen van de huidveroudering, stopzetten van het verouderingsproces gaat helaas niet. Daarnaast kan de huid in optimale conditie worden gebracht, waardoor de huid er stralender en jeugdiger uitziet. Thuisproducten zullen geadviseerd worden om de huid optimaal te conditioneren en in de praktijk bieden we tevens verschillende behandelingen aan die de lijntjes en rimpels aanpakken en de huid weer laten stralen! Verder is het belangrijk om negatieve factoren van buitenaf zo veel mogelijk te mijden, zoals blootstelling aan de zon, roken, ongezond eten en alcohol drinken.