Vivace RF Microneedling

Hoe werkt de behandeling?

De behandeling met de Vivace RF Microneedling kan worden ingezet voor littekens, huidveroudering en striae. De Vivace stimuleert de productie van nieuw collageen en elastische vezels in de diepere huidlagen. Het stimuleren van nieuw collageen is de sleutel voor een stralende, jeugdige huid. De laser maakt als het ware miniscule gaatjes naast elkaar in de huid en door deze gaatjes gaan warmtebundels diep de huid in. Deze warmtebundels stimuleren de collageen- en elastine aanmaak. De huid rondom de miniscule gaatjes blijft intact en op die manier kan het gezonde weefsel in een versneld tempo het beschadigde weefsel helpen herstellen. Door de aanmaak van collageen en elastine wordt het reliëf in de huid minder zichtbaar.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Tijdens het intakegesprek wordt alle informatie besproken en aan u uitgelegd. Het is belangrijk om minimaal 4 weken vóór en 4 weken na de behandeling het behandeld gebied zo min mogelijk bloot te stellen aan zonlicht of een zonnebank. Het dagelijks smeren van minimaal factor 30 is hierbij tevens aan te raden. Als de huid zongebruind is, kan er helaas niet behandeld worden. Er wordt ook gevraagd naar uw medicijngebruik, omdat sommige medicijnen uw huid gevoeliger maken. Voorafgaand aan de behandeling kunt u eventueel een verdovingscrème aanvragen bij de huisarts. Hierdoor wordt de behandeling minder gevoelig.

U neemt plaats in de stoel en indien nodig tekent de huidtherapeut het behandelgebied af. Vervolgens wordt de huid gereinigd en worden de instellingen bepaald. De laserkop wordt op de huid gezet en er worden naast elkaar pulsen afgegeven, totdat het gehele gebied is behandeld. U voelt hierbij een warme sensatie en een prikkelend gevoel. In de laserkop zit een koelsysteem, waardoor de behandeling te verdragen is. Indien nodig kan er na de behandeling worden gekoeld met een coldpack. Na de behandeling kan er wat roodheid en zwelling zichtbaar zijn en branderig aanvoelen. De dagen erna kan de behandelde huid er nog wat rood-roze uitzien.

Resultaat van de behandeling

Het aanmaken van collageen kost helaas wat tijd, waardoor de resultaten pas na 3 tot 6 maanden duidelijk zichtbaar is. De resultaten zijn afhankelijk van de indicatie, maar gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat is bereiken. Hierbij wordt er een interval van 4 tot 5 weken aangehouden. Heeft u meer vragen over deze behandeling of bent u benieuwd naar de tarieven? Bel, mail of maak een vrijblijvende afspraak!