Microdermabrasie

Hoe werkt de behandeling?

Microdermabrasie is een oppepper voor de huid en kan goed worden ingezet om de huid te verbeteren bij acne-littekens, grove poriën of een verdikte, vale huid. Bij microdermabrasie worden er fijne steriele kristallen onder vacuümdruk over de huid gezogen, waardoor de huid als het ware voorzichtig wordt ‘gezandstraald’. Tijdens de behandeling is goed te zien hoe diep de huid behandeld wordt, omdat de huid laagje voor laagje wordt afgeschaafd met de microkristallen. De huid wordt hierdoor gladder, krijgt een betere doorbloeding en er wordt in beperkte mate collageen aangemaakt. De huid wordt daardoor weer in goede conditie gebracht.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Tijdens het intakegesprek wordt alle informatie besproken en aan u uitgelegd. Het is belangrijk om minimaal 4 weken vóór en 4 weken na de behandeling het behandeld gebied zo min mogelijk bloot te stellen aan zonlicht of een zonnebank. Het dagelijks smeren van minimaal factor 30 is hierbij tevens aan te raden. Als de huid zongebruind is, kan er helaas niet behandeld worden. Er wordt ook gevraagd naar uw medicijngebruik, omdat sommige medicijnen uw huid gevoeliger maken.

U neemt plaats in de stoel en de huidtherapeut reinigt uw huid met een geschikte reiniger. Vervolgens wordt de huid ontvet met huidalcohol. Er wordt gestart met de behandeling en u voelt plaatselijk een vacuüm op de huid met daarbij een licht schavend gevoel. De huidtherapeut trekt verschillende banen en kan eventueel ‘gummen’ op plekken die extra aandacht wensen, zoals bijvoorbeeld littekens. De behandeling is over het algemeen goed te verdragen. Als de gewenste gebieden zijn behandeld, worden de kristallen met een reiniger verwijderd van de huid. Tot slot brengt de huidtherapeut een zonnebrancrème aan, zodat u meteen goed beschermt bent tegen UV-straling. Na de behandeling ziet de huid er roder uit en kunnen er op bepaalde plekjes bloedpuntjes zichtbaar zijn. Ook zal de huid warm aanvoelen. Na enkele dagen kan de huid gaan schilferen en na 1 tot 2 weken is de huid volledig hersteld van de behandeling.

Resultaat van de behandeling

Na de herstelfase is er direct een mooiere, zachtere huid zichtbaar en voelbaar. De dode huidcellen zijn verwijderd, waardoor er minder snel nieuwe puistjes zullen ontstaan. Door collageenaanmaak zal de huid er ook sterker en egaler uit gaan zien. Om duidelijk zichtbaar resultaat te behalen, wordt een kuur van 4 tot 6 behandelingen aangeraden, met intervallen van 2 tot 4 weken. Om het resultaat te behouden, zijn onderhoudsbehandelingen iedere 2 tot 3 maanden aan te raden.