Elektrische epilatie

Hoe werkt de behandeling?

Elektrische epilatie wordt gebruikt voor het definitief ontharen van met name het gezicht. Witte, grijze en rossige haren kunnen helaas niet door de ontharingslaser worden behandeld, omdat er geen pigment in de haarzakjes zit. Elektrische epilatie werkt op ieder haarzakje apart, waardoor deze behandeld wel geschikt is voor lichtere haren. Er wordt elektrische stroom afgegeven aan de haarfollikel, waardoor het proces op gang komt. Door de stroom ontstaat er warmte in de haarfollikel en door dat proces wordt het haarzakje vernietigd. Er zijn altijd meerdere behandelingen nodig, omdat alleen haren in de actieve groeifase effectief behandeld kunnen worden. Van de buitenkant is het niet zichtbaar in welke fase de haren zitten en daarom is het per persoon verschillend hoeveel behandelingen er nodig zijn.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Tijdens het intakegesprek wordt alle informatie besproken en aan u uitgelegd. Het is belangrijk dat u tot 3 weken voor de behandeling geen haartjes epileert, harst of d.m.v. touwtje het haartje verwijderd. Een ‘leeg’ haarzakje kan namelijk niet effectief behandeld worden. Verder mag u tot 3 dagen voor de behandeling de haartjes niet knippen of scheren. De haartjes moeten lang genoeg zijn, zodat de huidtherapeut ze met het pincet eruit kan halen. Er wordt ook gevraagd naar uw medicijngebruik, omdat sommige medicijnen uw huid gevoeliger maken.

U neemt plaats in de stoel en het gebied wordt ontsmet met huidalcohol. Op basis van de haardikte en haardiepte wordt er een passend naaldje gekozen. Er wordt een dun naaldje langs het haartje in de haarfollikel gebracht. Hier voel je in principe niks van, want het is een natuurlijke huidopening. Vervolgens wordt er enkele seconden stroom gegeven, waardoor de haar loslaat. Je zult hierbij de hitte voelen die in de huid ontstaat. Als de haar eenmaal los is, wordt deze met een pincet verwijderd. Op deze manier worden alle zichtbare haartjes, haar voor haar behandeld. Elektrische epilatie is dus een tijdrovende behandeling en daarbij ook niet geheel pijnloos. Na de behandeling kan de huid enkele uren rood zijn en warm aanvoelen. Indien gewenst kunt u thuis de huid koelen met een coldpack.

Resultaat van de behandeling

Na iedere behandeling komen er minder haren terug en worden de haren dunner. In de beginfase is het belangrijk om met regelmaat te komen. Indien de ongewenste haargroei een medische oorzaak heeft, zoals medicijngebruik of hormonale veranderingen, is het mogelijk dat er meer behandelingen nodig zijn en/of onderhoudsbehandelingen.

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

In veel gevallen kan definitief ontharen in het gelaat worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Definitief ontharen wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en u krijgt hiervoor eenmalig of jaarlijks een vergoeding. De huidtherapeut kan voor u nakijken of u in aanmerking komt voor een vergoeding.