Bescherm je zomerhuid

Bescherm je huid deze zomer!

Het is officieel, de zomer is weer in het land! Tijd om heerlijk buiten te genieten (maar wel nog steeds op 1,5 meter afstand!) en plannen te maken om ergens lekker aan het water of op het strand te gaan liggen.

Hoe zorg je er nou voor dat je dat verantwoord doet? Die vraag krijgen we in onze huidklinieken vaak te horen. Eigenlijk is het heel logisch en ga je niet met je huid in de zon als die op zijn sterkst is. Door de bocht genomen is dit tussen 12:00 en 15:00 uur en mocht je dan toch buiten zijn: smeren is het devies! Begin je dag in plaats van met een dagcrème eens met een goede zonbescherming voor je gezicht. Wat voor een je fijn vindt ligt natuurlijk aan je gevoel en aan je huid. Maar denk bijvoorbeeld eens aan de beschermingsproducten van ZO skinhealth ontwikkeld door de Amerikaanse dr. Zein Obagi.

Een hogere zonkracht zorgt ervoor dat je sneller verbrandt. Sunscreen + Primer SPF 30 maakt gebruik van een systeem van meervoudige zonbescherming dat over het volledige spectrum bescherming biedt tegen UVA en UVB. Gefractioneerd melanine beschermt de huid tegen verouderende effecten van HEV-licht. Een universele tint en een zijdematte finish helpen de zichtbaarheid van imperfecties te verminderen. Kan afzonderlijk worden gebruikt of onder make-up voor een gelijkmatige, langdurige werkzaamheid. Aanbevolen gebruik: 15 minuten voor blootstelling aan de zon royaal aanbrengen.

Maar ook de producten van Colorescience zijn erg fijn en praktisch in gebruik. Neem bijvoorbeeld de brush met een Loose Mineral Foundation met een minerale poeder. Gemakkelijk te gebruiken met een zelf doserende borstel. Deze losse minerale formule dekt soepel en gelijkmatig, terwijl het oneffenheden en fijne lijntjes verbergt, waardoor de huid natuurlijk stralend en gezond eruitziet en voelt. Met ook nog eens een SPF factor.

Laatste tip: Vergeet niet om bij te smeren! Denk niet dat je met 1 keer smeren de hele dag beschermd bent tegen de zon! Maak er een gewoonte van om elke keer als je naar buiten gaat om jezelf in te smeren. Dan wordt het net zo’n gewoonte als je handen wassen en ben je deze zomer extra beschermt!

Oh ja, alle fijne bovenstaande producten zijn te verkrijgen in onze webshop!

Fijne zomer!