Kalknagels laserbehandeling

Hoe werkt de behandeling?

Kalknagels kunnen erg vervelend en vooral cosmetisch storend zijn. Het aanbrengen van zalf of vloeistoffen op de nagel leidt meestal niet tot het gewenste resultaat. De nieuwste behandeling op het gebied van schimmelnagels is de behandeling met de laser. Tijdens de behandeling vernietigt het laserlicht de schimmels, zonder de nagel, het nagelbed of de omliggende huid te beschadigen. De laser verhit alleen de nagel, waardoor de schimmels worden vernietigd. Het aangetaste deel van de nagel groeit uit en maakt plaats voor een gezonde nagel. Klinische studies tonen aan dat deze laserbehandeling bij meer dan 85% van de patiënten een aanhoudende verbetering geeft.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Voor een effectieve behandeling mag de nagel niet te dik zijn. Voorafgaand aan de laserbehandeling kunnen de nagels, indien nodig, wordt afgevlakt door onze schoonheidsspecialiste. Vervolgens wordt de kalknagel laserbehandeling uitgevoerd. Tijdens de behandeling kunt u warmte voelen, maar dit is niet pijnlijk.

Resultaat van de behandeling

Voor een optimaal resultaat zijn er vaak meerdere behandelingen nodig. De huidtherapeut of schoonheidsspecialiste zal met u bespreken wat het verwachte aantal behandelingen zal zijn.