Cryolipolyse Clatuu

Hoe werkt de behandeling?

De Clatuu is een cryolipolyse apparaat. Cryolipolyse is een niet-invasieve behandeltechniek voor plaatselijke (en blijvende) reductie van vetcellen door koeling. Het natuurlijke effect dat we willen bereiken met de behandeling is apoptose (het afsterven van de cel). Het zorgt ervoor dat de vetlaag geleidelijk verminderd, zonder dat daarbij het omliggende weefsel wordt beschadigd. Het doel is om contouren van het hele lichaam te verbeteren en de laatste probleemzones van buitenaf aan te pakken, die met sporten en een gezond dieet niet weggaan. Het is dus eigenlijk een figuur-corrigerende behandeling die met name geschikt is om de ‘moeilijke’ kilo’s kwijt te raken.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Tijdens het intakegesprek wordt alle informatie besproken en aan u uitgelegd. De behandeling is geschikt voor mannen en vrouwen die reeds op een gezond gewicht zijn. De volgende gebieden zijn te behandelen: buik, benen, heupen, lovehandels, rug en armen.

U neemt plaats in de behandelstoel en de huidtherapeut tekent de gewenste zones af met een huidpotlood. Er worden speciale gelkussens aangebracht om de huid te beschermen van de kou van de behandelkoppen. Vervolgens wordt het apparaat aangezet en de behandelkoppen gaan zich vacuüm zuigen op de gewenste zones. U kunt een beetje pijn, kramp, tintelingen en kou ervaren wanneer de behandeling begint. Dit gevoel verdwijnt naarmate het weefsel van het lichaam intens gekoeld wordt. De behandeling zal 45 minuten tot 1 uur duren. Na de behandeling kan het behandelgebied een beetje gekneusd aanvoelen. Dit gevoel zal binnen enkele uren verdwijnen. Een verdoofd gevoel, jeuk, lichte zwelling en verkleuring van de huid kunnen nog enkele weken na de behandeling aanhouden.

Resultaat van de behandeling

Enkele weken na de behandeling kunt u veranderingen waarnemen, maar optimaal resultaat wordt bereikt na 2 tot 3 maanden. Na 8 weken kan er worden gekeken of er meerdere behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Een aanvullende behandeling na deze 8 weken zal het resultaat versterken. Belangrijk is om gezond te blijven eten en regelmatig te sporten. Dit vergroot de kans op een mooi en blijvend resultaat. De afgebroken vetcellen kunnen namelijk niet meer terug komen, maar resterende vetcellen kunnen zich nog wel opvullen.